Regisztráljon Ön is az ÉlményBank-ba, és élvezze az itt kínált élményeket!  Elfelejtett jelszó
Azonosító:
Jelszó:
2017. december 18. hétfő,  Auguszta napja van   Most: +0 °C Ma: min +0 °C max +0 °C
 

ÉLMÉNY WEBÁRUHÁZ

There is no such thing as a free lunch

 KÖZÖSSÉGI OLDAL

Best things in life are free

NYITÓOLDAL MI A HASZNOS ÉLMÉNY? A VÁSÁRLÁS MENETE AJÁNLATUNK CÉGEKNEK MAGUNKRÓL
Ügyfélszolgálat:
 06(20)9663-960
Az Ön cégének is van olyan szolgáltatása, ami élményt nyújt?

Töltse fel most az élménybankba!

A feltöltés ingyenes!

Tipp: Pozicionálja újra termékét vagy szolgáltatását, mert az emberek élményeket és főleg olyan hasznos élményeket akarnak, amelyből hosszútávon profitálnak.
Lehet, hogy élményt szolgáltat, csak nem úgy hívja?
Csomagolja be
élményként és
kínálja úgy!

Feltöltöm

Élmény=Boldogság?

Csíkszentmihályi Mihály szerint az, hogy hogyan alakul valakinek az élete, sok tényezőtől függ: gének, kultúra és egyéb élmények. Döntő azonban, hogy mit kezdünk a lehetőségeinkkel, s hogy hogyan használjuk ki a tehetségünket.

A legfontosabb, hogy megtaláljuk az életben azt, ami örömet okoz és amiben kiteljesedhetünk. Legyen ez akár a sport, akár művészet vagy a tudomány, illetve bármi más. A lényeg, hogy ezáltal jól érezzük magunkat, és tovább vigyük a társadalmat, az emberiséget.

Találjuk meg mi is számunkra a boldogság, ezáltal jövünk rá mi az élet értelme - vallja a tapasztalt professzor - . A flow-elképzelés mögött pszichológia kutatások állnak ellentétben a "kitatált" elméletekkel szemben.

A flow olyan állapotot jelent, amikor az ember teljesen élmélyül abban a tevékenysében amit csinál. A koncentrálás és a kontroll érzése ekkor nagyon magas és úgy érzi, mintha egy energiabomba lenne, amikor a mindennapi problémák megszűnnének, a gondjai háttérbe szorulnának. Az időérzékelése is megváltozik, mert úgy érzi, mintha állna az óra. Bármilyen tevékenységek kiválthatják ezt az érzést: sportolás, művészet, gyerekekkel játszás vagy akár éppen a futószalag mellett álló munka.

 

Ez azt jelenti, hogy a flow nem a tartalomból függ, hanem a tevékenység minőségétől.

 

A legfontosabb feladat, hogy legyen elöttünk egy konkrét cél. De a kihívás ne legyen túl magas és túl alacsony se, mindig optimális szintre helyezzük.

A megfelelő mérték által teljesítünk a legjobban, és ehhez képest tudjuk viszonyítani a képességünket. Ez azért fontos, mert az eredmény befolyásolja a hogylétünket. Azaz ha jól teljesítünk, jól érezzük magunkat és boldogok vagyunk. Ha nem tudunk teljesíteni, rossz hangulatunk lesz, a sorozatos kudarc pedig depressziót okoz.

 

A tevékenység közben nem tapasztalunk boldogság érzetet, ahhoz túl erősen koncentrálunk, de utólag létrejön az önmegerősítés, a kiteljesedés és az elégedettség érzése - melyről Csíkszentmihályi kísérleti alanyai is beszámolnak - . Akiknek gyakran van flow élménye, azoknak az életminősége is jobb.

HIRDETÉS